Bra och dåliga leksaker

3526850-brother-and-sister-playing-with-toys

De flesta barn har en mängd olika leksaker, och vissa är bättre än andra. Exempelvis finns leksaker som verkligen kan utveckla och hjälpa barnen. Och sedan finns även de som är giftiga och farliga.

Efter en massa önskemål från föräldrar till barn med funktionsnedsättning om att göra leksaker som bättre passar deras barn, har äntligen docktillverkaren Makies tagit fram detta. Metro rapporterar att tillverkaren nu gjort dockor med hörapparater, kryckor och stora födelsemärken i ansiktet. Man håller även på att utveckla en fungerande rullstol till dockorna. Även andra leksakstillverkare funderar på att ta fram liknande dockor efter att flertalet föräldrar vädjat i en Facebook-kampanj vid namnet ”Toy Like Me”.

Mängder av bra leksaker

Att leksaker kan vara stärkande och utvecklande för barnen på det här sättet, är inget ovanligt och det finns en mängd leksaker som faktiskt gör gott för barnen. Är man ute efter dessa typer av leksaker kan man leta både i affär och online. En leksaksaffär som finns både på nätet och i butik är http://www.storochliten.se/, som verkligen har ett enormt utbud av leksaker för barn i alla åldrar. För att se ifall de fått några nyheter på leksaksfronten, eller om man vill veta mer om företaget, kan man klicka här och besöka deras sociala medier.

Farliga leksaker

Men det är inte bara viktigt att leksakerna är utvecklande och uppmuntrar till en sund bild av verkligheten. För att leksakerna ska vara riktigt bra behöver de även vara giftfria och säkra. Det är inte helt ovanligt att leksakerna innehåller giftiga ämnen eller har farliga delar som man kan skada sig på. Extra vanligt är det att sådana här leksaker säljs på olika marknader, rapporterar Göteborgs-Posten.