Få bort dåligt lukt i hemmet

Många har problem med dålig lukt i hemmet, det kan bero på allt från att ni har en hund som gör att det doftar unket och fränt, eller att det tidigare bott en rökare i hemmet. Oavsett vad den dåliga lukten beror på så finns det saker som du kan göra för att minska och i vissa fall på bort den helt.

Det absolut bästa sättet för att få bort dålig lukt hemma är genom att införskaffa en ozonmaskin från http://ozongeneratorer.se/, en metod som kanske inte alla känner till. Men det finns såklart fler saker som du kan göra därhemma för att få bort och minska dålig lukt. Det får du tips om här.

Många saker kan skapa dålig lukt hemma

Det finns många saker i ditt hem som kan skapa dålig lukt av olika slag. Det kan vara rökbeläggning, hundlukt från hunden, sopor, avlopp, skor och annat. You name it! Den goda nyheten är att det går att å bort dessa odörer och till och med i flera fall förebygga att de dåliga lukterna ens kommer fram.

Ättika och citron bra för att slippa illaluktande hem

Om det ofta är så att dina sopor luktar illa så finns det några saker som du kan göra. Se till att börja med till att sopbehållaren är ren och diskad och att du byter soppåse ofta, det du även kan göra är att ställa en skål med ättiksprit där du har din sopkorg, läs mer. Om du har en märklig doft från ditt kylskåp ska du placera en halv citron i kylen, men snittytan uppåt. Stinker det från ditt avlopp ska du hälla ner ättika och bikarbonat, låta det verka och sedan hälla på kokande vatten, skriver Expressen. Är mikron en ofräsch grej i ditt kök kan du göra följande, – ställa in en skål med vatten och en skiva citron, och köra på full effekt en stund. Torka sedan ur din micro. Lämna dörren till mikron öppen för att förebygga dålig lukt i framtiden.

Röklukt är inte speciellt kul att ha i sitt hem om man inte själv är en rökare. Genom att torka målade ytor i lägenheten med ättiksyra och ställa ut skålar med vätskan kan du få lägenheten fräsch igen, skriver Sköna Hem i en artikel.

Annat som du kan göra i förebyggande syfte är att städa och hålla rent hemma. Lycka till!