Fixa ett spa hemma

Blir vardagen för mycket ibland? Att få livspusslet att gå ihop kan knäcka den bäste av oss. Då är det underbart att ha en oas för avkoppling. Ett hemmaspa blir din egen privata sfär och tillflyktsort, då stressen blir dig övermäktig.

Spa är synonymt med lyx och självunnande. Ett hemmaspa blir därför inte bara plats för dig och dina nära och kära, utan också en investering som kan höja värdet på din bostad. Här är en lista med några tips och uppslag för hur du enkelt skapar ditt eget hemmaspa.

Allt som behövs för ditt spa – de tre grundpelarna

Bad. Rätt badkar är såklart A och O för den som vill skapa en mysig spa-miljö. Och det finns mängder av bad att välja mellan. Som massagebadkar och bubbelbadkar. Eller varför inte en bastu eller ångkabin? Att ha ett badkar som är nedsänkt i golvet ger ett stilfullt och lyxigt intryck. Det kan dessutom vara mysigt om det är lite större än vanligt, så att flera får plats. Surfa runt och fönstershoppa – https://badspecialisten.se/ är ett bra ställe att börja på.

Belysning. Den vanliga lysrörs belysningen tar bort en del av spa-känslan. Istället kan man tända doftljus, eller installera dimmerlampor. Naturligt ljus är annars en solklar (höhö) vinnare – försök därför att ställa badkaret nära ett fönster. Då kan du dess beundra utsikten. Men se till att det inte är för stor insyn, så att du slipper känna dig obekväm eller nakenchocka grannarna.

Produkter. Vad vore väl en spadag utan tillhörande produkter och behandlingar? Du kan lätt fixa egna skönhetskurer av saker du har hemma. Det finns mycket du kan göra förutom de klassiska gurkskivorna över ögonen. Du kan till exempel mosa avokado och använda som ansiktsmask, eftersom det är fullt med fettsyror som är bra för huden. Tappa upp ett fotbad med rosmarin – som piggar upp och förbättrar cirkulationen. Varför inte göra en scrub på kaffesump, eller grovsalt och olivolja?

Vill du fortsätta ge näring åt din spadröm? Mer inspiration och tips kan du hitta här, här, eller här. Med det sagt önskar jag dig lycka till i jakten på en mer hälsosam och rofylld tillvaro.