Hellre prata sex än pengar

I ett tidigare inlägg har vi skrivit om hur man kan rädda sin ekonomi  genom att samla sina lån, du kan läsa det inlägget här. Och nu vill vi återigen lyfta vikten av att se över sin ekonomi och ha ordentlig koll, eftersom ekonomiska problem kan vara väldigt psykiskt jobbiga för samtliga inblandade. I inlägget skriver vi som följer:

Om du har hamnat i en liknade fälla, med olika lån som du har svårt att betala tillbaka är det viktigt att du tar tag i saken innan det är försent. För det finns oftast en bra lösning på problemet. Exempelvis kan du kontakta en bank som hjälper dig att samla lånen, vilket innebär att du vanligtvis får ner räntan och med det kan betala av lånet utan lika stora svårigheter.

Och som vi skriver kan du mest troligt rädda din ekonomi bara av att fråga om hjälp. Dessvärre är det lättare sagt än gjort. Det är faktiskt så, enligt en artikel från Göteborgs Posten som du kan läsa här, att det är lättare att prata om sex än sin privatekonomi. Och hur galet det än låter, så kan man nog förstå det om man verkligen tänker efter. Enligt artikeln, som grundar sig på en undersökning från företaget Advisa, så är det hela en tredjedel av svenskarna som mår dåligt av att tänka på sin egna ekonomi, vilket självklart också innebär att det är tungt att prata om det.

Men precis som med så mycket annat, kan ingenting lösas utan en bra kommunikation. Därav är det viktigt att lägga korten på bordet, och visa för både familjemedlemmar och vänner att det saknas pengar och nu måste sparas. Du kommer mest troligt att snart upptäcka att fler även har problem, och även de behöver prata om det.

svenska-pengar liten