Inspiration till barnrummet

De flesta håller nog med om att barnrummet är ett utav de roligaste rummen att inreda i hemmet. Men det kan vara lite knepigt. För att skapa ett härligt och roligt barnrum kan man få inspiration från många olika håll.

På st.nu delar inredaren Madelene med sig av sina bästa tips för att fixa ett fint och smart barnrum. När det kommer till barnrummen tycker hon att det är helt rätt att satsa på mycket färg och på att blanda gammalt och modernt. I sina egna barns rum har hon djur som ett genomgående tema. Att välja ett tema på barnrummet kan vara ett smart sätt att kunna hitta möbler och få allt i rummet i samma stil. Det behöver dock inte vara ett tema som man utgår från när man inreder, utan det kan även vara exempelvis en tapet som man gillar som sätter den första prägeln på rummet.

Få inspiration till rummet

För att få inspiration till barnrummet, och inredningen i hela huset för den delen, kan det vara smart att läsa en massa inredningstidningar och även följa inspirerande och spännande människor på sociala medier. Man kan även få inspiration genom att sitta framför datorn och titta på olika inredningssajter. På dessa inredningssajter finns ofta inspirationssidor och vill man exempelvis ha möbler från Folkhemmet har de en massa inspirerande bilder på sin sajt. Ett annat sätt att få inspiration till barnrummet är faktiskt att låta barnen vara med och bestämma, om de är tillräckligt gamla. Att försöka få barnrummen att matcha resten av hemmet är helt fel, enligt Sydsvenskan. Det som vuxna tycker är snyggt, tycker de flesta barn nämligen är supertråkigt. Är barnrummet supertråkigt uppmuntrar det ju inte till lek och är inte alls kul för barnet att tillbringa tid i.

Trender i barnrummen

Precis som med all inredning, finns det trender som kommer och går när det gäller inredningen i barnrummen. Det finns några inslag som de flesta föräldrar och barn vill ha i barnrummen. Några utav dessa saker som man kan se i många barnrum just nu är:

  • Vimplar.
  • Bokstäver.
  • Takmålningar.
  • Väggdekaler och väggmålningar.
  • Små krypin i form av slott eller kojor.
  • Glada färger.
  • Ingen teve. Läs mer.

2161795-kindergarten