Irriterande med homestyling

Att styla bostaden inför försäljningen har gått från att vara en trend till något som de flesta gör. Men överdriver man i sitt piffande kan konsekvensen bli irriterade spekulanter som inte alls är intresserade av att köpa.

Tidigare har vi skrivit om att man tjänar på att styla sin bostad eftersom man då framhäver det som är allra bäst med den och inte lämnar framme en massa personliga saker som kan göra att en potentiell köpare kanske har svårt att se sig själv där. För att läsa mer om det kan man klicka här. Men det här med homestyling kan också gå till överdrift och då har det snarare en negativ inverkan än en positiv. Risken när man gör för mycket styling är att bostaden blir ocharmig, stel och steril. Den kan till och med irritera personerna som kommer på visningen.

Irriterar köparna

I Sundsvalls tidning kan man läsa om att Svensk Fastighetsförmedling gjort en undersökning och den här undersökningen visar att överdriven homestyling snarare irriterar köparna än får dem sugna på att köpa. Att exempelvis fylla hela sitt badkar med paprikor är alltså ingen lyckad idé. Dessutom är det osmart att ta bort en massa möbler eftersom det gör att känslan av hemtrevnad försvinner. Samma sak gäller om man tar bort sina gamla möbler och ersätter dem med nya. Överdrivet piffande av en bostad inför visning leder alltså inte till att priser stiger.

Lägg fokus på städningen

Något som dock bör göras innan man håller en visning vid försäljning är att shus-till-salutäda bostaden. Och istället för att lägga massa pengar och tid på att piffa, bör man satsa på en rejäl städning. En otillräcklig städning i bostaden gör nämligen spekulanterna nästan lika irriterade som när man har stylat den rejält.