Många fattiga familjer

Den som lever i en skyddad del av samhället kanske har svårt att förstå att vissa människor inte har det lika bra ekonomiskt. Men så är faktiskt fallet och allt fler familjer i Sverige har svårt att få mat på bordet.

224959-boy-in-empty-cart

I Metro kan man läsa om en småbarnsmamma som tigger pengar på hjälpsidor på nätet för att kunna ge sina barn middag varje kväll. Sedan förra året har hennes familj levt i ekonomisk utsatthet och allt började när mamman gick på föräldraledighet. Dessutom blev mannen i familjen uppsagd från sitt jobb i samma veva. När socialtjänsten inte längre kunde bistå med den hjälp som familjen behövde, började mamman vända sig till hjälpsidor för att få pengar till mat och hyra.

Familjer i utsatthet

Det kan låta sjukt att en familj i Sverige, som ändå är ett välbärgat land, ska behöva be andra om pengar på det här viset. Men faktiskt så behöver allt fler familjer hjälp med pengar till mat och kläder. För vissa familjer kan lösningen vara att ta ett lån och få ekonomin att gå ihop under en tuff månad. Detta kan man göra hos exempelvis https://www.meddelandelan.se/lana-pengar. Men för andra familjer är detta inget alternativ och då finns det bara en väg ut, att helt enkelt be om pengar från mer ekonomiskt priviligierade. Att vara fattig kanske inte är så hårt för en vuxen person som oftast kan hanka sig fram. Men har man barn blir det jobbigt eftersom barnen inte kan få göra det som de drömmer om eller som andra barn får, kan man läsa i Aftonbladet.

Få sparar inför födsel

Många som precis fått ett barn hamnar även i ekonomisk utsatthet. Enligt en undersökning som man skriver om här, är det nämligen få blivande föräldrar som faktiskt sparat pengar inför sitt första barns födsel. Att så få sparar pengar till när de ska ha sitt första barn förvånar sparexperter. Att skaffa barn innebär nämligen stora utgifter som man nästan måste ha en sparbuffert för att klara av. Sparexperter säger även att blivande föräldrar bör spara innan barnet kommer eftersom det är vid den tidpunkten som de faktiskt har den ekonomiska möjligheten att göra så.