Rädda ekonomin genom att samla dina lån

Det har blivit färre obetalda SMS-lån hos Kronofogden, skriver man i en artikel från hd.se. Det är bra, självklart – men tyvärr är det många som också kämpar mot skulder de fått i och med lån de inte kunnat betala tillbaka. Det blir lätt problematiskt med skulder, just eftersom räntan gör att skulderna kan växa väldigt fort. I en artikel här har en kvinna berättat om hennes sons historia. Han hade ingen inkomst men lyckades ändå ta flera olika sms-lån och snabblån, och hamnade i en väldigt svårt fälla. Nu är han skuldsatt, och kommer i framtiden har svårt att klara sig ekonomiskt.

Om du har hamnat i en liknade fälla, med olika lån som du har svårt att betala tillbaka är det viktigt att du tar tag i saken innan det är försent. För det finns oftast en bra lösning på problemet. Exempelvis kan du kontakta en bank som hjälper dig att samla lånen, vilket innebär att du vanligtvis får ner räntan och med det kan betala av lånet utan lika stora svårigheter. Samla lån idag redan om du har behov av det, det kan rädda din ekonomi. Likaväl är det bra att samla ihop dina lån om du har flera olika konsumtionslån (exempelvis ett konto på någon affär eller liknande), det gör också att det blir lättare att betala av.

Viktigt är också att komma ihåg att alla ibland kan behöva ta ett lån, och det kan hända den bästa. För att undvika att behöva ta ogenomtänkta lån kan det vara smart att sätta upp ett sparande, och med det ha en säker ekonomi. Spara och slösa kanske ni minns från när man var liten? Det gick på tv, och nog hade de en poäng.