Så sanerar du mögel

Mögel har en tendens att komma smygandes i fuktiga utrymmen med dålig ventilation. Vinden är en särskild plats där mögel gärna bosätter sig, liksom i källare och krypgrunder. Sanera fortast möjligt och bli av med mögelsporer och dess obehagliga lukt.

 

När mögellukt börjar spridas till resten av huset luktar det inte bara riktigt illa om allt, du kan dessutom få hälsoproblem som andningsbesvär, astma och allergier. Det gäller med andra ord att sanera så fort som möjligt. Titta in waterproof-stockholm.se för att se vad som skulle passa för just dig och dina problem med mögel och fukt hemma.

 

Om man andas in delar av mögelsvampar och mögelsporer vid arbeten där det bildas luftburet mögeldamm kan det leda till akuta lungproblem. Om man exponeras för mögeldamm under en längre tid kan man få kroniska lungproblem – Arbetsmiljöverket

 

Huskurer mot mindre mögelangrepp i kök och badrum

I denna artikel från Sköna Hem går det att läsa om hur du tillfälligt kan bekämpa mögel hemma, med det du har i skafferiet. Svartmögel är hälsovådligt och inget man vill ha hemma eller ens komma i kontakt med. Oftast krävs en rejäl sanering för att bli av med både mögelsporer och den envisa, jordiga mögellukten som hänger sig kvar. Mögel trivs i fuktiga utrymmen, som käk, badrum, vid toalett, dusch eller under diskbänken. Har du endast en mindre uppkomst av mögel och inte vill sanera hela huset kan du använda dig av bland annat bikarbonat och ättika för att på ett effektivt sätt bli av med alla former av mindre mögelangrepp.

 

Mer om hur fukt- och mögelskador påverkar hälsan negativt går det att läsa om här.