Tjäna på stylad lägenhet

I slutet av förra året rusade bostadsmarknaden – många kände ett starkt behov av att köpa lägenhet innan det omtalade amorteringskravet blev till verklighet. Nu talar dock mycket för att bostadsmarknaden har lugnat sig – och bostäderna har slutat att stiga.

Detta är både goda och dåliga nyheter, beroende på om man ska sälja eller köpa. Om du ska sälja din lägenhet är det dock ingen anledning till oro. Du kan fortfarande gå bra med vinst på bostaden om du köpte den för några år sedan, ingenting tyder på att marknaden kommer att vända så att bostäderna bli billigare, det kommer enbart att stanna av.

Om du dock ska sälja din bostad kan det vara värt att investera i lite snygg inredning – eller till och med renovera en del, innan du säljer. Mycket tyder på att lägenheter som har nya vitmålade väggar, en inredning som går i samma känsla som vad som just nu är trendigt går något bättre än andra lägenheter. Även du som inte riktigt har ekonomin för att snygga till lägenheten bör överväga detta – det kan till och med vara värt att ta ett lån för att få det hela att gå runt, exempelvis kan få ett lån från Flexlimit som täcker kostnaden och när du har sålt lägenhet kan du betala av lånet.

Tänk på att det finns möjlighet till stor skillnad med små möjligheter. Att exempelvis måla lister och väggar i en naturlig färg som vitt, gör att fler kan se sig själva i bostaden. Det gör även att lägenheten ser fräschare ut. När det är dags för vinsnigen kan en idé vara att piffa med blommor, frukter och grönsaker – för att ge lite värme till bostaden. Välj dock bort värmeljus med doft, eftersom det kan verka som att man försöker dölja en lukt.


I denna video kan du se hur homestyling kan se ut inför en visning.