Utgifter hos barnfamiljer

Att ha en familj innebär ofta många utgifter. Samtidigt är tiden med barn dyrbar, vilket gör att det behövs en balans mellan arbete och familjeliv. Istället för att jobba mycket för att öka inkomsterna går det att hushålla med pengarna i vardagen och välja rätt lån.

Föräldraledighet innebär lägre inkomst, samtidigt som du har ett antal större utgifter. Till en bebis behövs barnvagn, babyskydd till bil, kanske en större bil och bostad, skötbord och kläder.

Låna smart och håll nere utgifterna

Att ta ett tillfälligt lån för att klara ekonomin behöver inte vara negativt. Via Financepal.se får du hjälp att i lugn och ro jämföra lån så att du gör det bästa valet och får så låga kostnader som möjligt, de skriver följande:

”Oavsett vilken typ av lån du letar efter hjälper våra informativa artiklar och recensioner dig att hitta den bästa lösningen. Var smart och spara pengar!”

Spara pengar i vardagen

Även om utgiftsposterna är många för en barnfamilj så finns också stora möjligheter att spara pengar. Den första tiden när du är hemma med barnet går ni troligtvis inte ut och äter lika ofta som tidigare. De ovan nämnda barnprylarna går med fördel att köpa begagnat på nätet. Fräscha barnvagnar, babysitters, barnkläder m.m. säljs ofta för en spottstyver jämfört med nypris i butiker och är minst lika bra.

När barnen blir större finns sparmöjligheter i och med att de ärver kläder och prylar av varandra. Håll ordning i förråden och märk upp med storlekar och säsonger så att du lätt hittar t.ex. fodrade vinterstövlar när det behövs. Om du bara har ett barn, sälj utrensade kläder på nätet för att tjäna en slant.

Sist men inte minst, undvik utgifter för dyr mat och fika. Baka tillsammans med barnen och skapa en vana att ta med egen matsäck på utflykter – mycket nyttigare och mer ekonomiskt än att lägga pengar på utemat!