Viktigt att veta om lån

Att som förälder ha koll på ekonomin är viktigt, speciellt som barn är en stor kostnad i sig. Men även den bästa och mest ekonomiska föräldern kan ibland behöva ta ett lån för att få hushållsekonomin att gå runt, men då finns mycket att lägga på minnet – speciellt om man är ensamstående förälder.

I Göteborgs Posten Bekymrad räkningarstår att läsa om hur svenskarna främst av allt lånar pengar till olika former av konsumtion för att upprätthålla en form av social status, och visst kanske det är så för många. Men inte för den ensamstående föräldern. Anledningen till att ensamstående lånar handlar främst om att man skäms för att söka finansiell hjälp och därför hellre lånar när hushållskassan tryter, skriver Sveriges Radio. Något som självklart inte gäller alla ensamstående föräldrar, men dock många. Till tidningen säger exempelvis en mamma, som vill vara anonym, att man faktiskt lånar för barnens skull då man inte vill att de ska bli lidande och lånar därför pengar för att på så vis lösa situationen – och istället gör att man hamnar i en skuldsituation som för många kan vara svår att ta sig ur. Därför gäller det att tänka till en extra gång innan man tar någon som helst form av lån så att man är med på vad detta innebär och också tar sig tiden att jämföra vart bäst lån går att få. Det kan man bland annat göra hos https://www.lånapengarna.nu/ som hjälper en att hitta alla lån som finns att söka på en och samma gång vilket gör att ens kreditvärdighet inte försämras – något den gör varje gång en UC görs i ens namn.

Kreditupplysning sänker chansen till lån

Något som bland annat Svenska Dagbladet skriver om är hur UC, eller kreditupplysning, sänker chanserna till att man får ett lån beviljat. Varje gång en upplysning görs i ens namn så stiger nämligen ens kreditrisk, oavsett om man är både fri från skulder och betalningsanmärkningar. Därför är den bästa vägen att gå för att låna pengar via de så kallade jämförelsesajterna. Då dras endast en upplysning samtidigt som man kan se flera olika lånebelopp och räntor utan att ens kreditrisk höjs – man skyddar sig helt enkelt från att sänka sina chanser till att få ett lån. Och det kan vara bra att lägga på minnet om man en dag behöver pengar för att få vardagen att gå runt.